TRÄDGÅRD    UTEMILJÖ    BOK    MEDIA    BLOGG    KONTAKT   
 
Zetterman Garden Design AB formger inspirerande och eleganta trädgårdar och utomhusmiljöer med fokus på estetik och kvalitet

Trädgårdar och landskap med genomtänkta detaljer och en harmonisk helhet


Zetterman Garden Design AB formger inspirerande och eleganta trädgårdar och utomhusmiljöer med fokus på estetik och kvalitet som stämmer överens med din livsstil, personlighet, husets arkitektur och omnejd. Zetterman Garden Design skapar moderna svenska trädgårdar som är vackra året runt och samarbetar med ledande arkitekter, anläggningsföretag och plantskolor med visionen att skapa tidlösa, hållbara uterum.

Zetterman Garden Design AB drivs av Annika Zetterman, diplomerad trädgårdsdesigner, med gedigen erfarenhet av formgivning av privata och offentliga utemiljöer i Sverige och internationellt. Annikas breda erfarenhet stäcker sig från att ha arbetat med ledande trädgårdsdesigners och landskapsarkitekter till rollen som senior designer för ett av Londons främsta företag att skapa banbrytande design för takterrasser. Utöver detta har Annika assisterat designers på Chelsea Flower Show i Storbritannien, världens mest kända trädgårdsevent och hyllning till förstklassig trädgårdsdesign och hortikultur. Förutom att driva Zetterman Garden Design undervisar Annika i "trädgårdsdesign och planering" i Stockholm.

Som professionell trädgårdsdesigner sammankopplar jag ytor, ser hur strukturer och detaljer relaterar till varandra i en helhetsbild för att skapa en stämningsfull och tilltalande komposition. Zetterman Garden Design strävar efter att hitta harmonier och kreativa lösningar, länkar samman arkitektur, konst och interiör med trädgården.

Det är viktigt att du förstår hur din trädgård fungerar bäst för dig och det är mitt mål att tillsammans med dig hitta rätt lösning för dina behov och önskemål på ett kreativt, smakfullt sätt. Genom god planering finns alla fortsättningar att göra din trädgård trivsam och personlig. Genom att anlita en professionell trädgårdsarkitekt som har ett tränat öga får du hjälp att se både helhetsbilden och detaljerna och ta fram ritningar för din trädgård. Jag har formgivit trädgårdar runt om i Europa och Sverige, allt ifrån intima begränsade takterrasser till grandiosa ägor och magnifika villor. Zetterman Garden Design arbetar även med fastighetsutvecklare och skapar tilltalande utomhusmiljöer för företag, flerfamiljsbostäder och kommersiella fastigheter. För mig är det lika fantastiskt att inreda uterum i storstadsmiljö som att designa en stor trädgård i lantlig miljö.

Kontakta mig gärna för att diskutera din trädgård, terrass eller annat utomhusprojekt via email eller telefon. Förfrågningar från hela Sverige och utöver Sveriges gränser är välkomna.

Telefon | 0704 187 178
Email | info@annikazetterman.com
Från idé till färdig trädgård

DESIGNKONSULTATION

Projektfas 1 | Ett personligt besök där vi diskuterar din trädgård. Jag ger idéer på utformning och förslag på lösningar efter dina önskemål och husets karaktär, diskuterar materialval, växter, avgifter och tidsramar.

Projektfas 2 | Ett avtal upprättas och designprocessen påbörjas. Analys, uppmätning och förberedelser för att designa trädgården utförs.

Projektfas 3 | Layoutritningen av din trädgård skapas och presenteras skalenligt i ett CAD-program. Även eventuella konstruktionsritningar, perspektivritningar och 3D-ritningar utformas i detta steg. Förlag på material och inspirationsbilder presenteras. Ritningarna går vi grundligt igenom tillsammans och gör eventuella ändringar tills du är nöjd.

Projektfas 4 | Anläggning av din trädgård påbörjas och växtritningar utformas utifrån layoutritningen. Eventuellt ytterligare detaljritningar såsom belysningsritning och specifikationer skapas. Då anläggningsarbetet närmar sitt slut beställs, levereras och planteras växter enligt ritning. Om så överenskommet ser Zetterman Garden Design över projektet under uppbyggnaden av din trädgård (se projektöversikt nedan).

Projektfas 5 | Din nya trädgård står klar att njuta av! Diskussion av etablering, skötsel och utveckling av trädgården tas vid.

För dig som enbart är intresserad av en layoutritning alternativt en växtritning över din trädgård tillhandahålls detta. Zetterman Garden Design arbetar med utvalda plantskolor för att uppnå bästa kvalitet och urval av växter.

PROJEKTÖVERSIKT

Zetterman Garden Design hjälper att guida dig som vill känna dig säker i anläggningsprocessen. Trädgårdsdesign innebär ofta en rad komplexa och utmanande konstruktionslösningar, som på grund av att de är i utomhusmiljö, kräver hantverkare med specialkompetens. Det är av stor vikt att erfarna och professionella företag anlitas för att utföra anläggningsarbete utomhus. Denna service innefattar en kontinuerlig dialog mellan anläggningsföretaget och Zetterman Garden Design, min personliga tillgänglighet och att regelbundet besöka trädgården under uppbyggnad. Genom att följa arbetet säkerställs att uppbyggnad leder till överenskommen design och specificerade detaljer. Denna projektöversikt är ofta av stor vikt då en rad beslut uppstår vartefter projektet utvecklas. Till dig som tagit hjälp av Zetterman Garden Design erbjuder vi en uppföljningsservice. En trädgård är organisk och kräver av sin natur uppmärksamhet och visst omhändertagande, även om plantering är minimal. Växter behöver ses över och det är sunt att se över din trädgård i ett helhetsperspektiv ett par gånger årligen för att den ska trivas och behålla sin glans. Därför erbjuder Zetterman Garden Design en etablerings- och uppföljnings-service efter avslutat projekt. Den här servicen är skräddarsydd och specifik just för din trädgård, de växter och material som finns där.© 2019 Zetterman Garden Design AB   All rights reserved